T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / SİNCAN - Başkent OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tasarım Destek Faaliyetleri Egitimi ve Uygulama Merkezi Altyapı Insaatı Projesi

Proje Başkent Organize Sanayi Bölgesi, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gazi Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilmiştir.

 

Projenin:

Genel Amaçları: Projenin Genel Amacı; Ankara da bireylere, bu günden gelecege geçerliligi günden güne yükselen tasarım alanında bir meslek sahibi olabilmeleri için egitim alma fırsat ve imkan esitligi saglayarak, esit ve kaliteli yasam imkanına kavusturmak, sosyal uyumlarını güçlendirmektir.

Özel Amaçları: Projenin Özel Amacı; issizler, düsük vasıflı isçilerin aktif isgücüne uyumlarını saglayacak egitim merkezi, özellikle kadınlar ve gençler olmak üzere çocukların tasarım, sanat ve yaratıcı endüstrilere yönlendirici merkez, kadın ve gençlerin girisimciliginin ve istihdamının artırılmasına yönelik tasarım tabanlı uygulama gelistirme merkezi Alt yapı insaatını gerçeklestirmek, donanımını saglamak ve Ankara'da bir ilk olacak merkezi hizmete hazır hale getirmektir.

Proje kapsamında yapılan faaliyetler:

Tasarım Destek Hizmetleri Binası31-08-2023

Bina 512,76 m2 inşaat alanına sahip olan binada 1 adet 200 kişilik çok amaçlı salon ve idari ve eğitim öğretim amaçlı kullanılabilecek atölye bulunmaktadır. Bu bina Ankara Kalkınma Ajansı destekli proje kapsamında inşa edilmiştir. Proje bedeli 2016 yılı rakamlarına göre 1.167.200,00 TL olup bunun 875.400,00 TL'si Ankara Kalkınma Ajansı hibe desteğidir. Kalan miktar Başkent OSB tarafından karşılanmıştır.

3B Modelleme ve Baskı Atölyesi

Atölyede kullanılmak üzere; birer adet Desktop 3D Printer ve SST 3D Printer alınmış ve kullanıma sunulmuştur.

Tasarım dersliği

Tasarım dersliği oluşturularak, tasarım araçlı kullanılabilecek muhtelif aletlerle donatılmıştır.

Bilgisayar dersliği

Tasarım bilgisayar dersliği oluşturularak 24 adet bilgisayar ve yeterli bilgisayar masası ile gerekli donanım yapılmıştır.

31-08-202331-08-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.08.2023 - Güncelleme: 31.08.2023 14:38 - Görüntülenme: 107
  Beğen | 0  kişi beğendi