T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / SİNCAN - Başkent OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Metal Teknolojileri Alanı Kaynakçılık Dali

Ankara sanayisinde en çok aranılan meslek KAYNAKÇILIK

Ankara ili daha çok metal makine sektöründe faaliyet gösteren fabrikaların bulunduğu bir bölgedir. Bu sebeple aranılan mesleklerin başında kaynakçılık gelmektedir.

Neredeyse bütün sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu kaynakçılık, hiçbir zaman ölmeyecek ve sürekli yeni iş gücüne ihtiyaç duyan nadir mesleklerden biridir.

Neden Kaynakçılık?

 

NEDEN 1:Dünyadaki üretimin yarısından fazlası kaynak işine ihtiyaç duyuyor. Uçaklar, arabalar, köprüler, gemiler, tıbbi cihazlar, petrol sondaj kuleleri, bilgisayarlar ve daha birçok sektör için kaynak işleri olmazsa olmaz.

NEDEN 2:Kendisini iyi yetiştirmiş, eğitimli ve yetenekli bir kaynakçı, popüler bir çok meslek sahibinden daha çok para kazanabiliyor. Kaynakçılık bir çok mesleğe göre yüksek ücret alabilecek nadir mesleklerden biridir.

NEDEN 3:Kaynakçılar, işleri gereği farklı ülkelere seyahat etmek ve birçok farklı projede çalışma şansına sahipler. Gemi bakım onarım, petrol boru hattı kurulumu, Orduda teknik destek işleri, İnşaat ve hatta su altı kaynak işleri bunlardan sadece birkaçı.

Eğer motor sporlarına ilginiz varsa NASCAR araçlarının piste çıkmadan önce uzun süren kaynak işlerine ihtiyaç duyduklarını hatırlatmakta fayda var.

NEDEN 4:Kaynak işleri dendiğinde akla hemen sanayi gelse de, aslında kaynakçıların güçlü lazerler, elektron ışınları ve hatta patlayıcılar kullanarak metalleri birleştirdikleri içerisinde yüksek oranda gelişmiş teknoloji ve programlama barındıran bir sektör.

NEDEN 5:Kaynakçılık bir zanaat dalı olduğundan, masa başı, monoton bir iş yerine yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz, kendinizi her zaman geliştirebileceğiz ve sınırsız seçeneği içinde barındıran bir sektör.

Dünya ekonomisinin durumu nasıl olursa olsun kaynak sektörü her koşulda büyümeye devam eden, geleceği parlak sektörler arasındadır. Bu sebeple eğer kaynak işlerine ilginiz varsa, birçok fırsatı içinde barındıran bu sektöre girmek için hiç vakit kaybetmeyin. Seçebileceğiniz TIG Kaynağı, Gazaltı Kaynağı, Elektrik Ark Kaynağı gibi birçok farklı kaynak çeşidi vardır. Yetenek ve beklentilerine göre size en uygun olanı seçin ve çalışmaya başlayın.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.08.2023 - Güncelleme: 15.08.2023 11:42 - Görüntülenme: 132
  Beğen | 0  kişi beğendi